Tunisialainen tajine ❤️ maadnous

Taisin luvata ystävälleni Maijalle tunisialaisen “Tajine maadnous” -reseptin. Ihan eri asia kuin marokkolainen tagine, toim huom. Koska en oikeesti osaa kauheen hyvin tehdä, siksipä ulkoistan tekemisen yleensä tunisialaiselle puolisolleni.

Tätä tarjoillaan yleensä lisukkeena muun ruuan kanssa, mutta meillä täällä pohjoisessa ihmiset ymmärtää tämän ns suolaisena piirakkana. Ja siksipä voitkin itse valita, miten syöt.

n. 8-10 annosta, tätä syö iso perhe tai pieni perhe useamman kerran

Eli tarvitset:

Kauhiasti kananmunia (koko 10-paketti mieluiten)

Kanaa n. 300-450 g paketti riippuen miten haluat. Voit korvata tonnikalalla. Kasvisvaihtoehto? Mikä se on 😅 no okei, kuulema sienet käy hyvin.

Persiljaa, sileälehtistä (lehtipersilja?) mielellään tuoreena 1 kimppu. Tämä on se oleellinen osa reseptiä (voi tehdä pakaste- tai kuivatusta myös, mutta ihan eri asia). Kysyin myös voisiko mennä korianterilla – EI! Pinaatilla? Ehkä!

Keitettyjä perunoita muutama

Juustoa paljon, emmental, mozzarella, edam – ei väliä, kunhan EI tuorejuustoa, tai pehmeetä juustoa

Mausteeksi:

Harissaa (meillä ei laiteta, liian vahvaa mulle, mutta voi lisätä valmiiseen)

Ras-El-Hanout (löytyy hyvin varustelluista S-marketeista ja maustehyllyistä, voi korvata jollain muulla mausteella)

Jeera eli juustokumina

Inkivääri

Mustapippuri

Kurkuma

Suolaa

Valmistus:

1. Paista kanasuikaleet/fileet/palat ja pieni kuutioiksi tai pieneksi paloiksi. Mausta halutessasi. Jätä kuivahkoksi eli anna nesteen poistua.

2. Perunathan oli jo keitetty? jep, sitten pilkot ne.

3. Laita isoon astiaan keitetyt perunat, kanat, hienonnettu/pilkottu persilja, 3/4 juustoraasteesta (ai niin, sitä voisi olla kokonaisuudessaan n. 200 g ehkä, maun mukaan), sekä lisää kanamunat. Laita ensin 8, ja jos sulla on iso paistoastia, laita 10.

4. Laita loput mausteet ja sekoita

5. Kaada taikina/seos liedellä olevaan isoon paistokasariin/pannuun tms. ja annan kypsyä valmiiksi (munakas-olotilaan). Ripottele loppu juustoraaste pinnalle että sulaa.

6. Toinen vaihtoehto on laittaa pellille/paistoastiaan uuniin 225 c noin 20-25 minuuttia. Lisää lopuksi (5 min ennen valmistumista) loppu juustoraaste pinnalle.

Tämähän oli tässä!

Jos et laittanut sekaan harissaa (chiliseos Tunisiasta, löytyy etnisistä kaupoista), voit lisätä lautaselle kastikkeeksi. Nauti hyvässä seurassa. Lisukkeeksi esim tuoresalaatti.

Jos ei onnistu tai tulee vaikeuksia, tervetuloa meille syömään ☺️

Bon appetit!

Näkymä Tunisin vanhasta kaupungista, lähellä medinaa. Valoa!