Miten aloitan vuoteni luovasti? – Intuitiivisen vuosikalenterin ohje

Sain vuosia sitten eräältä suomalaiselta pyhimykseltä nimeltä Tulsi johdatuksen hienoon intuitiivisen kalenterin tekemiseen. Sen jälkeen joka vuosi olen tehnyt itse ja ohjannut ryhmissäni kalenterin tekoa.

Kalenteri on hyvä tehdä vuoden vaihteessa ajalla marraskuu-tammikuu. Toki ei haittaa vaikka sen teko osuisi toukokuulle tai johonkin tasaukseen tai seisaukseen. Miksei myös syntymäpäivääsi. Sinä päätät, mistä aloitat seuraavan vuoden ajanlaskun.

Kesto: 2-3 h tekonopeudesta riippuen. Voi tulla nopeammin, jos olet ripeä tekijä.

Tämä on oikeesti tosi rentouttavaa, syvällistä ja hauskaa.

Intuitiivisen kalenterin tekeminen ei vaadi ennakkotaitoja. Rauhallinen hetki, hyvää teetä/kahvia ja rento asenne riittää.

Tarvitset:

– 12 maalaamisen/piirtämisen kestävää paperia + kirjoittamiseen 1-2 kirjoituspaperia
– värikyniä, tusseja tai maaleja. Kaikki käy: lyijykynät, liidut, vesivärit, akryylit, musteet, lapsen piirrustusvarastot…
– tai jos ei ole yhtään mitään, käytä luonnonvärejä: kahvia, mustikkaa, puolukkaa, kurkumavettä, punajuurimehua…

  1. Maalaa 12 kuvaa, ilman suunnittelua tai kaavaa. Käytä n. 5min per kuva. Älä hio, viimeistele tai jumitu. Käytä tähän max. tunti. Aloita jostain, anna mennä. Ei tarvi esittää mitään eikä olla taiteellista. Sinun näköisesi riittää.

2. Maalaamisen jälkeen etsi kirjoista, runoista, netistä 12 lempilausetta. Tiedät kyllä, kun joku teksti kolahtaa. Voit avata vaikka kirjan randomisti joltain sivulta ja ottaa lauseen sieltä. Kirjoita nämä paperille ja leikkaa irti toisistaan

3. Tämän jälkeen yhdistä kuvat ja tekstit mieleisiksi kokonaisuuksiksi. Huomaat kyllä, mikä kuva ja teksti sopii yhteen. Joskus tuntuu, ettei siinä ole järkeä, mutta se tarkoitus tulee myöhemmin

4. Seuraavaksi sekoita kuvat ja tekstit ylösalaisin ettet näe niitä. Laita kuvan taakse yksitellen kuukaudet. Kuva 1 tammikuu 2024, kuva 2 helmikuu 2024 jne.

5. Voit kääntää ympäri ja katsoa millainen vuosi on tulossa. Tämän jälkeen aina kuukauden vaihduttua ota uusi kuva pakastasi ja pidä se esillä ko. kuukauden ajan. Voit kirjoittaa kuvan taakse jälkeenpäin omia huomioita. Kuvan voi liittää seinäkalenteriin (huomioi paperin koko aloittaessasi) tai laittaa päiväkirjam väliin, kiinnittää jääkaapin oveen, kehystää.. Tapoja on monia.

Vuoden päästä huomaat, että kaikki kuvasi ovat pitäneet paikkaansa! Olet intuitiosi avulla nähnyt jo kaiken.

Anna mennä ❤️🙏

P.S. jos teet jonkun kanssa yhdessä, vältä puhumista. Sammuta myös tv, känny ym. häiriöt. Musiikki taustalla on ihan ok, kunhan se on kaikille mieleen.

Hariom 🙏❤️

Jos haluat, voit jakaa jonkun kuvan tai tekstin tulevalle vuodelle tähän kommenttikenttään🙏

Tässä tehdään vuosikalenteria asukastalolla Helsingissä.